LONDON CALLING

Britanski stand-up u Zagrebu

07.03.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Londonska stand-up komedija ponovno stiže u Hrvatsku i u goste dovodi neka od najzanimljivijih imena britanske komedije

Nakon prvih večeri održanih koncem studenog prošle godine, domaća publika će ponovno imati prilike osjetiti atmosferu londonskih stand up klubova. Komičari će nastupiti u Osijeku, u Dječjem kazalištu Osijek (15. ožujka), u Varaždinu na velikoj pozornici HNK (16. ožujka) te u Zagrebu, u klubu Bulldog (14. ožujka).

U goste dolazi Dave Thompson, komičar bogate međunardone karijere, poznat po svojim 'one-line' šalama. Brojna djeca i odrasli Thomspona su imali prilike gledati skrivenog u kostimu Tinkyja Winkyja u seriji Teletubbies.

Headliner večeri komedije irski je komičar Johnny Candon koji će, nimalo slučajno, nastupiti upravo u tjednu u kojem se slavi Dan Svetog Patrika. Candon većinu vremena nastupa diljem Velike Britanije te je čest gost u svjetski poznatom klubu The Comedy Store.

Voditelj večeri London Calling bit će Javier Jarquin, komičar s Novog Zelanda, dok će kao poseban gost nastupiti Tin Vodopivec, jedan od najboljih slovenskih komičara. Jedan od pionira stand-up komedije u Sloveniji iza sebe ima brojne nastupe te je često nastupa u brojnim televizijskim emisijama, a nastupa na slovenskom, hrvatskom i engleskom jeziku.