PRVI GOSTI U PULI

Bradley i Karanović stižu na Kaštel

12.07.2010 u 09:43

Bionic
Reading

U povodu 57. festivala igranog filma u Pulu dolaze prvi gosti iz redova filmskih umjetnika: Paul Bradley, Srđan Karanović, Iva Krajnc i Damir Lukačević

Iva Krajnc i Miki Manojlović u filmu 'Besa'

U srijedu, 14. srpnja, u programu Europolis-Meridijani Festivala igranog filma u Puli na pulskom Kaštelu producent Paul Bradley nazočit će hrvatskoj premijeri filma Jamesa Ivoryja 'Grad posljednjeg odredišta'.

Bradley je naslijedio Ismaila Merchanta na mjestu producenta tvrtke Merchant-Ivory, a kao izvršni producent radio je na svim najslavnijim filmovima Jamesa Ivoryja uključujući nagrađivane filmove 'Soba s pogledom' i 'Na kraju dana'. U ljubavnoj drami 'Grad posljednjeg odredišta' glume Antonhy Hopkins, Laura Linney i Charlotte Gainsbourg, a u središtu zbivanja je mladi pisac čiji će dolazak uznemiriti živote članova obitelji preminulog književnika koji žive na velikom imanju u Urugvaju.

Hrvatskoj premijeri filma 'Besa', 15. srpnja, snimljenoj u koprodukciji s Hrvatskom, prisustvovat će ugledni srpski redatelj i scenarist Srđan Karanović ('Grlom u jagode', 'Petrijin vijenac'...) i glavna glumica, Slovenka Iva Krajnc. Radi se o drami o lijepoj Slovenki Lei, čiji je suprug mobiliziran, i nepismenom Albancu Azemu (glumi ga Miki Manojlović), koji skrbi o njoj jer je dao riječ (besu) njezinom suprugu, i njihovom međusobnom odnosu. Hrvatski koproducent i direktor fotografije je Slobodan Trninić.

Na samom kraju programa na Kaštelu, u petak, 16. srpnja, njemački redatelj hrvatskog porijekla Damir Lukačević (čiji se prethodni film 'Oproštaj' bavio hrvatskim iseljenicima u Njemačkoj) osobno će na hrvatskoj premijeri pod zvjezdanim nebom predstaviti intrigantnu futurističku ljubavnu dramu 'Transfer' o paru starijih bogataša koji posebnoj klinici plaćaju da bi prešli u tijela dvoje mladih i živjeli novu mladost.