U CENTRU ZAGREBA

Bitorajac i Đurić ove jeseni otvaraju Ludu kuću, a zagrijavanje već počinje

16.04.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Glumac Rene Bitorajac te redatelj, scenarist, producent i glazbenik Branko Đurić Đuro u nekadašnjem zagrebačkom kinu Mosor u rujnu otvaraju Ludu kuću, 'tehnološki suvremen kulturni centar' koji će nuditi kazališne predstave i druge sadržaje. Već od travnja počinje Zagrijavanje, program u sklopu kojega će se prikazati nekoliko već dobro poznatih predstava, jedna premijera te dva koncerta

Svečano otvaranje Lude kuće, 'najsuvremenijeg nezavisnog kazališta u regiji', najavljeno je za rujan, a već tijekom travnja i svibnja publika će u sklopu programa Zagrijavanje pogledati dvije već znane gostujuće predstave - 'Đurologiju' i 'Šta me snađe', a 4. svibnja u 20 sati i predstavu 'Idemo uživo', koja će biti prva premijera novog kazališta.

'Idemo uživo' režiraju i izvode Rene Bitorajac i Igor Mešin, dugogodišnji glumački partneri na televiziji, koji pak nikad nisu zajedno igrali u kazalištu. U ovoj prvoj njihovoj predstavi odlučili su s gledateljima podijeliti sve dobre i loše strane svojih zanimanja.

Kako zaraditi kao pljeskač, kako je bilo biti voditelj nekada, koja publika nema sreće? To su samo neka od pitanja na koja 'Idemo uživo' nudi odgovore 4., 5., 10 i 16. svibnja.

U travnju u Ludoj kući gleda 'Šta me snađe', u režiji Branka Đurića i u izvedbi Anđelke Prpić koja igra 32-godišnju bankaricu pred dilemom - čast i bračna vjernost ili uspon u karijeri. Predstava je na programu 26. travnja u 20 sati, a reprizno i 11. te 24. svibnja.

'Đurologija', autorska predstava Branka Đurića Đure, koja je dosad igrana 228 puta na programu Lude kuće je 27. travnja u 20 sati. Reprize su 8. i 9. svibnja, također u 20 sati.

  • +12
Đurologija potresla Zagreb Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Koncert sarajevske Bombaj štampe zakazan je za 12. svibnja, dok Mia Dimšić nastupa 23. svibnja. Osim toga, 18. svibnja održat će se prvi Ludi petak, večernji program Lude kuće za koji organizatori predviđaju da će uskoro postati nezaobilazno mjesto za gradski izlazak uz atraktivne glazbeno scenske i stand up programe.

Luda kuća zamišljena je kao nezavisno kazalište s vlastitim prostorom, cjelovitom suvremenom infrastrukturom i scenom od 700 metara kvadratnih koje promovira programe domaćih i stranih autora, programske formate poput kabareta i burleske, predstave za djecu te stand up.

#ludakuca #ludiliste #duro #rene 🔜 Zvonimirova 63

A post shared by Luda Kuća (@ludakuca.hr) on

Smještena je u užem dijelu Zagreba, u Zvonimirovoj 63, području koje je deficitarno ovakvim mjestima, kažu osnivači dodajući da je naglasak na kazališnom repertoaru, ali da će dvorana služiti i za koncerte (jazz, rock, house), snimanja, konferencije, proslave, prezentacije, partye, izložbe itd. Jedna od važnijih stavki programa bit će i brojni koncerti, kako etabliranih umjetnika i glazbenih sastava, tako i mladih bendova, najavljuju iz Lude kuće.