KNJIŽEVNIK BRITKOG JEZIKA

Biškupićeva rođendanska čestitka Igoru Mandiću

19.11.2009 u 12:18

Bionic
Reading

Ministar kulture Božo Biškupić uputio je rođendansku čestitku piscu, književnom kritičaru i polemičaru Igoru Mandiću u povodu 70. rođendana

'Poštovani gospodine Mandiću, primite iskrene rođendanske čestitke. Od srca Vam želim uspješan nastavak dosadašnjega plodnog i svestranog književnoga i kulturnog djelovanja.

Koketirajući s izazovnošću i provokativnošću sadržaja i stila literarnoga izraza oduvijek ste plijenili pozornost čitalačke publike pridonoseći desetljećima kontinuirano razigranosti hrvatske književne misli imanentne pronicavom i neumornom umu.

Neka Vas i nadalje prati zavidna stvaralačka energija što će uroditi novim eruditskim pothvatima. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati priliku uživati u Vašim polemičkim i kritičkim tekstovima u kojima promišljate o suvremenim hrvatskim društvenim i kulturnim strujanjima pozivajući nas uvijek iznova na otvoren i živ dijalog', ističe u čestitki ministar Biškupić.

Igor Mandić (Šibenik 1939.) diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1966. književni i glazbeni kritičar Vjesnika, potom feljtonist u VUS-u, od 1978. urednik u Vjesnikovoj kući. Surađuje u periodici redovitim kolumnama, objavljujući polemike i polemičke feljtone, sociološko-kulturološke eseje te pod utjecajem McLuhana otvoren medijskom aspektu kuture. Mandić je napisao i dvije autobiografske knjige 'Sebi pod kožu' (2006.) i 'U zadnji čas' (2009.).