DARKO LUKIĆ

Bijeg u budućnost

26.02.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Izdavač: Profil International

Darko Lukić u romanu 'Bijeg od budućnosti' istodobno ispisuje rafiniranu kroniku suvremenog hrvatskog društva i vječnu priču o potrazi za uspjehom, ljubavi i smislom. Na sceni je osmero Zagrepčana: Hrvoje - odvjetnik koji se odlučio politički aktivirati i uspjeti, ali još ne zna u kojoj stranci; Nina - glumica koja je odlično savladala vještinu spontanog ubacivanja pred fotografske objektive na premijernim partyjima; Vera - liječnica i doktorica znanosti čiji su hobiji ezoterija i okultizam; Jura - slikar koji sprema veliku londonsku izložbu, ali muči ga kreativna nemoć; Tanja - vježbenica u odvjetničkom uredu koja svake noći sanja Ameriku jer je tamo provela jedine sretne dane svog života; Ana - domaćica i svačija najbolja prijateljica koja je uvjerena kako bi njena djeca bez nje bila potpuno izgubljena; Ivan - televizijski likovni kritičar koji će u novogodišnjoj noći zaželjeti živjeti u vlastitu stanu kako bi se tu, bez mamina histeriziranja, mogao viđati s dečkom; Marko - međunarodno uspješan poslovni čovjek koji pod svaku cijenu želi svoj privatni život sakriti od javnosti, osobito od svoje supruge.
Svi žele biti na najvećem društvenom događaju u posljednje vrijeme - ekskluzivnom dočeku Nove godine u zagrebačkom hotelu Metropoliten. Ali hotel je pun specijalaca, a točno u ponoć pojavljuje se i nepoznati tamnoputi mladić Arif Anwar koji je tog dana doletio iz New Yorka.

Darko Lukić rođen je 1962. godine. Diplomirao je komparativnu književnost, teatrologiju i filozofiju, a magistrirao dramaturgiju. Školovao se potom u New Yorku, Copenhagenu, Salzburgu i Avignonu. Prevodi s engleskog i španjolskog jezika, uglavnom dramske tekstove. Već dvadeset tri godine djeluje kao publicist, dramski i prozni pisac, dramaturg, kazališni producent i pedagog te ravnatelj kazališta i festivala. Predaje produkciju i kazališni menadžment na odsjeku Produkcije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.