revija europskog filma

Besplatni europski filmovi na Tuškancu i u Art kinu Grič

06.07.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Francuskom komedijom 'Novosti s planeta Mars' u ponedjeljak 10. srpnja otvara se četvrta Revija europskog filma, u sklopu koje će se, uz slobodan ulaz, prikazati sedam najpopularnijih europskih filmova s repertoara Art-kina Grič iz protekle sezone

Reviju organiziraju Kulturni klub i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u povodu četvrte godišnjice članstva Hrvatske u Europskoj uniji.  

Film koji otvara Reviju, 'Novosti s planeta Mars' Dominika Molla, priča je o čovjeku koji želi svakoga usrećiti, biti dobar otac, bivši suprug, kolega, brat, no njegova nastojanja poremeti neočekivan tijek događaja.

Slijedi Almodovarova 'Julieta', u čijem je središtu pedesetogodišnjakinja iz naslova filma koja se seli s partnerom iz Madrida u Portugal, gdje sreće nekadašnju najbolju prijateljicu svoje nestale kćerke i od nje saznaje da je ona dobro i ima vlastitu obitelj.

Britanska romantična komedija 'Već mi nedostaješ' Catherine Hardwicke, na programu u srijedu, najavljuje se kao iskrena i snažna priča o dvjema najboljim prijateljicama čije se prijateljstvo stavlja na kušnju. 

Iduća dva dana rezervirana su za skandinavsku kinematografiju - finsku humornu dramu 'Povratak kući' Mike Kaurismäkija, o paru koji užurbani život u Helsinkiju mijenja malim mjestom, te švedsku 'Raj na zemlji' Kaya Pollaka, toplu priču o žiteljima malog sela na sjeveru Švedske.

Revija donosi još dva francuska filma - romantičnu komediju 'Moj zločesti sin' Julie Delpy, u kojemu redateljica glumi 40-godišnju ženu karijeristicu u modnoj industriji koja se zaljubi u provincijskog računalnog geeka, te poznatu ljubavnu dramu 'Gospođa Bovary' Sophie Barthes.

Na obje lokacije projekcije počinju u 21.30 sat, a u slučaju kiše, filmovi će se gledati samo u Art-kinu Grič.