ULIČNA KAMPANJA

Banksyjev 'šegrt' najavljuje novi album RHCP-a

18.07.2011 u 13:36

Bionic
Reading

Kada se Mr. Brainwash pojavio u filmu 'Exit Through the Giftshop' svjetski poznatog Banksyja, pojavile su se sumnje da je njegov lik tek dio scenarija. Bez obzira na sumnje, o popularnosti novopečenog umjetnika svjedoči njegov novi angažman na promociji naslovnice albuma grupe Red Hot Chilli Peppers

Iako nisu dobili Banksyja, članovi grupe RHCP, angažirali su po njima, jednako atraktivnog guerilla umjetnika, Mr. Brainwasha za promotivnu kampanju uoči izlaska njihova novog albuma pod nazivom 'I'm with You'. Mr. Brainwash pravim imenom Thierry Guetta, proslavljen nakon Banksyjeva filma 'Exit Through The Giftshop', viđen je s gomilom najavnih plakata i kantom ljepila u ophodnji Los Angelesom.

Guetta na plakatima obrađuje stare portrete i fotografije članova RHCP-a ukrašene logom benda i datumom izlaska njihova novog albuma. U sebi svojstvenu stilu, nimalo skromno, Mr. Brainwash se medijima pohvalio da je već dogovorio i nekoliko budućih projekata s RHCP-om.

Peppersi su prije nekoliko dana predstavili i fotografiju naslovnice novog albuma čiji je autor britanski suvremeni umjetnik Damien Hirst, a koja prikazuje muhu koja stoji na piluli. Album bi se trebao naći u prodaji 29.kolovoza ove godine.