MEĐUNARODNA GOSTOVANJA

Balet HNK-a Split gostuje u Dresdenu, Skopju i Münchenu

18.04.2018 u 18:14

Bionic
Reading

Balet Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Splitu nastupit će u petak 20. travnja, drugu godinu za redom, na gala-večeri ugledne međunarodne plesne manifestacije Tanzwoche Dresden, što je prvi u nizu međunarodnih gostovanja koja će splitski Balet do konca lipnja odvesti i u Skopje te München

Kako se ističe u najavi, 28. Tjedan plesa u Dresdenu, koji se ove godine održava od 19. do 29. travnja, ugostit će 20. travnja soliste splitskog Baleta Evu Karpilovsku i Aarona Koka, koji će izvesti završni duet iz baletne opere 'Atlantida: Legenda o Dan'zoru' koreografa Igora Kirova.

Plesači Baleta HNK Split tako će se naći u društvu renomiranih baletnih kuća i trupa iz Njemačke, Austrije, Brazila i Švicarske koji će nastupiti na gala-večeri, a ponovljeni poziv splitskom Baletu dolazi nakon njihovog uspješnog prošlogodišnjeg nastupa na toj uglednoj međunarodnoj manifestaciji.

Već 15. svibnja baletni prvaci Irina Čaban Bilandžić i Artjom Žusov na gala-večeri u skopskoj Makedonskoj operi i baletu izvest će grand pas de deux iz baleta 'GusarAdolphea Adama, koji će Balet HNK-a Split premijerno izvesti 12. svibnja u koreografiji latvijskog koreografa i ravnatelja Latvijskog nacionalnog baleta Aivarsa Leimanisa.

Sljedeći međunarodni nastup splitskog Baleta dogodit će se već 16. lipnja, kada će Hazuki Tanase i Aaron Kok sudjelovati u Münchenu na Benefiz Gala manifestaciji, izvedbom dueta iz plesnog komada 'The Edge' koreografa Igora Kirova.

'Splitski će se solisti tako naći u društvu uglednih svjetskih plesnih trupa s kojima će zajedno nastupiti, kao što su primjerice baletna trupa Semperoper Dresden, The Forsythe Company, Introdans Dortmund ballet, Gauthier Dance, Stuttgart Ballet...' stoji u najavi.