PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE

'Bajka o baki Mokoš' drugi ovosezonski premijerni naslov dubrovačkog Kazališta

02.12.2019 u 18:26

Bionic
Reading

Drugi ovosezonski premijerni naslov u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, 'Bajka o baki Mokoš' autorice i redateljice Srđane Šimunović, svoju će pretpremijeru doživjeti u srijedu, 4. prosinca, a praizvedbu dan kasnije, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije te kazališne kuće

Redateljica, autorica teksta i glumica Srđana Šimunović istaknula je kako je jednosatna predstava kao "bajka s ključem za velike i male" namijenjena djeci starijoj od četiri godine, ali i svima odraslima, s porukama na više razina.

"Prva je poruka o očuvanju prirode, a svjedoci smo velikim katastrofama na našem planetu. Drugi sloj je dubrovački jezik kao znak identiteta, koji želimo približiti najmlađima. A treći sloj je moja želja da se ovo kazalište na zajedničkoj frekvenciji opet zaljubi u teatar, kako bi se onda zaljubila i naša publika“, izjavila je Šimunović.

Dodala je kako se izrazito veseli dječjem puku na pretpremijeri jer je predstava rađena baš za njih, a oni su najzahtjevnija publika.

"Vrlo brzo vam daju do znanja da nisu zadovoljni sadržajem ili igrom na sceni“, rekla je Šimunović i podsjetila na svoje iskustvo rada u kazalištu "Mala scena", gdje je u petnaest godina 'ispekla zanat'.

"Znam da sa mnom nije lako raditi, ali smatram da smo napravili odličnu predstavu i da smo osuđeni na uspjeh", rekla je Šimunović.

Glumac Dražen Čuček rekao je da se osjeća privilegirano biti u društvu glumaca dubrovačkog kazališta te dodao kako od ranije ima iskustva u pjevanju, budući da je dugo godina bio član kazališta "Komedija".

"Hegedušić je napisao predivne songove. Moj je lik negativac pa je malo u blues stilu“, rekao je Čuček.

Skladatelj Hrvoje Hegedušić istaknuo je kako dječja glazba ne smije biti infatilna, pa je tome prilagođena i glazba predstave.

"Imao sam zadane songove za teme koje podržavaju radnju. Glazba ne živi sama, ako je netko ne izvede, a tada zaživi. Na koncu sam sve preslušao i bio sam jako zadovoljan. Konačni sud ipak treba odrediti nakon predstave“, rekao je Hegedušić.

Glumačku ekipu čine Izmira Brautović, Dražen Čuček, Nikola Sekulo, Mirej Stanić, Srđana Šimunović, Nika Lasić, Carmela Grgurević, Bojan Beribaka, Hrvoje Sebastian i Maro Martinović.

U autorskom timu predstave su Srđana Šimunović (režija i tekst), Anamarija Obradović (scenografija), Tea Bašić Erceg (kostimografija), Hrvoje Hegedušić (glazba), Marko Mijatović (oblikovanje svjetla), Ivan Marušić Klif (oblikovanje video projekcija), Milan Tomašić (oblikovanje zvuka), Sanja Lasić (glazbena korepetitorica) i Ivana Ljepotica (inspicijentica - šaptačica).