ZABAVA ZA SVE

BadlFest budi Zagorje uz Jinxe i Klapu Maslina

17.07.2017 u 11:38

Bionic
Reading

Šesti po redu BadlFest započinje u četvrtak 20. srpnja koncertom klape Maslina u Središnjem perivoju u Krapinskim Toplicama, a petodnevna manifestacija donosi brojne koncerte, kulturna, gastronomska i sportska događanja.

Manifestacija je nastala u sjećanje na Jakoba Badla koji je daleke 1862. godine izgradio prvo kupalište i tako udario temelje današnjem zdravstvenom turizmu Krapinskih Toplica. U Badlovo vrijeme Krapinske su Toplice bile etablirani srednjoeuropski Kurort koji je uz vrhunsku zdravstvenu skrb i ugostiteljsku ponudu imao vrlo intenzivan društveni i zabavni život. Inspirirana ozračjem Krapinskih Toplica iz Badlova vremena, kad je za goste lječilišta nekoliko puta tjedno bila organizirana glazba u muzičkom paviljonu, u čitaonici je bio na raspolaganju tisak na četiri svjetska jezika i redovito su se održavale plesne večeri, nastala je manifestacija BadlFest.

Ova središnja ljetna kulturno - turistička manifestacija objedinjuje šarolika gastronomska, zabavna, sportska i kulturna događanja, a svoj program će prezentirati od četvrtka 20. do ponedjeljka 24. srpnja. Bogat program koji promiče turizam i kulturu održavat će se na više lokacija u trajanju od pet dana.

Za najbogatiji glazbeni program na vanjskim pozornicama pobrinut će se: Klapa Maslina, Rajko i Barbara Suhodolčan, Tomislav Goluban & Band, La Gef, Fighting Fish, Daddy Cool Band, Adastra, Jinx, Only Friends & Family, Puhački orkestar Selno i Luna band. Više o događanju dostupno je na Facebook stranici.