KNJIŽEVNO OKUPLJANJE

Annie LeBrun otvorila festival S Tinom u Vrgorcu

01.07.2011 u 12:41

Bionic
Reading

Prva dama francuskog nadrealizma Annie LeBrun svečano je otvorila je književnu manifestaciju S Tinom u Vrgorcu

'Sretna sam što danas slavimo pjesnike o kojima se jedino znalo govoriti, šutnjom, koji su imali probleme s vlastima; Tinu Ujeviću, Vesni Parun, Vladi Gotovcu i Radovanu Ivšiću', rekla je na otvaranju Parižanka LeBrun.

Životna partnerica umjetnika Radovana Ivšića gostovala je na otvaranju festivala, ove godine u znaku 120. godišnjici rođenja velikog pjesnika.

Ovogodišnji Tinovi dani započeli su u gradskom parku u Vrgorcu predstavom 'Vlado Gotovac – Domahujem životu', u kojoj su sudjelovali Boris Svrtan, Goran Grgić, Vedran Mlikota, Dinka Vuković i Goran Matović.

Predstava u kojoj se govori o detaljima iz života velikog pjesnika i govornika Vlade Gotovca, upotpunjena je projekcijom filma Bogdana Žižića 'Vlado Gotovac - Moj slučaj'.

Manifestacija S Tinom u Vrgorcu održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor, a trajat će do 5. srpnja kada će se na završnoj večeri dodijeliti nagrada Društva hrvatskih književnika za najbolju knjigu poezije u protekloj godini.