ODLAZAK VELIKANA

Andrej Plenković i Nina Obuljen Koržinek uputili izraze sućuti: 'Smrt Pere Kvrgića ostavlja prazninu u hrvatskom glumištu'

23.12.2020 u 15:48

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković uz ministricu kulture i medija, Ninu Obuljen Koržinek, izrazio je iskrenu sućut obitelji istaknutog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Pere Kvrgića, koji je svijet napustio u 94. godini života

Premijer Andrej Plenković uputio je u ime Vlade i svoje osobno ime izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja obitelji glumca Pere Kvrgića koji je umro u 94. godini.

'Višestruko nagrađivanog, svestranog umjetnika pamtit ćemo po gotovo dvije stotine kazališnih, televizijskih i filmskih ostvarenja', istaknuo je Plenković u pismu.

Po njegovim riječima, ljubiteljima kazališne umjetnosti osobito će upamćene ostati 'Stilske vježbe' s kojima je, na daskama koje život znače, proslavio svoj 90. rođendan.

'Njegova smrt ostavlja prazninu u hrvatskom glumištu, a njegovo ime bit će trajno zabilježeno u hrvatskoj kulturnoj povjesnici', istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković u povodu smrti Pere Kvrgića.

  • +8
Pero Kvrgić Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'To je zaista tužna vijest za hrvatsko glumište. Pero Kvrgić, jedan je od naših najdugovječnijih i najvećih glumaca, podjednako vješt u kazalištu i na filmu', rekla je ministrica Obuljen Koržinek nakon sjednice Vlade.

'Nosio je brojne stožerne uloge u najvažnijim hrvatskim i svjetskim komadima, a javnost će ga vjerojatno najviše pamtiti po 'Stilskim vježbama', predstavi u kojoj je igrao više desetljeća', dodala je.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je uvjerenje kako će ga kazališna i filmska publika pamtiti i da će se dugo sjećati emocija koje su im donosile njegove uloge u gledalištima i na filmskom platnu.