EN FACE

Alem Ćurin i Antifa Šibenik dobitnici nagrade koju su im dodijelili građani Dalmacije

26.10.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Nagradu EN FACE ::: ANFAS ustanovioje Inicijativni odbor građana i građanki Dalmacije s ciljem afirmiranja i promoviranja djelovanja onih pojedinaca koji su zadužili društvo i inspirirali na otpor društveno retrogradnim pojavama i konceptima, a dodijeljena je u splitskom hotelu Bellevue Alemu Ćurinu u kategoriji Izvorna inspiracija i Antifa Šibenik u kategoriji Novo nadahnuće.

Inicijativni odbor građana i građanki Dalmacije koji su nagradu ustanovili 10. listopada čine Vjeko Santrić, Olja Savičević Ivančević, Barbara Matejčić, Neli Ružić, Mirjana Kučer, Diana Magdić, Lovro Krnić, Igra Šain Kovačević, Dragana Modrić, Tonči Šitin, Mašenjka Bačić, Ante Beus, Tajana Jovanović, Ljiljana Šućur, Jerko Bakotin i Igor Miošić. Ovogdišnje članice žirija su slobodna novinarka Barbara Matejčić, vizualna umjetnica Neli Ružić, spisateljica i pjesnikinja Olja Savičević Ivančević te aktivistice Mirjana Kučer i Diana Magdić.

'Naše civilizacijsko, antifašističko i humanističko naslijeđe ciljanim se iskrivljavanjem osnovnih pojmova izmiče na kulturnu i političku marginu, a čak i razotkrivanje i rasvjetljavanje sasvim očitih udaraca na temelje tog nasljeña traži sve veću dozu grañanske hrabrosti i odlučnosti. Upravo prepoznavanje društveno retrogradnih pojava i koncepata te njima odlučno i pravodobno suprotstavljanje – bilo izravnim oponiranjem, bilo afirmacijom takvih praksi i teorija koje uvažavaju, njeguju i promiču socijalnu, ekonomsku i svaku drugu osjetljivost te vode brigu o pravednosti kao dobrobiti i skladnom razvoju sviju i čitave zajednice – djelovanje je koje nagradom EN FACE ::: ANFAS želimo poticati i unaprjeđivati', stoji u pojašnjenju ideje ove novoustanovljene nagrade.