(NE)RECESIJSKO IZDANJE

66 programa na 15. sajmu knjige u Istri

24.11.2009 u 18:04

Bionic
Reading

U sklopu ovogodišnjeg 15. sajma knjige u Istri održat će se 66 programa, u kojima će sudjelovati dvjestotinjak gostiju i autora, najavila je na konferenciji za novinare direktorica tog sajma Magdalena Vodopija

Dodala je kako je sajam ove godine 'možda natjeran da bude recesijski' u nekim elementima, ali to sigurno neće biti u programskom smislu.

Najavljujući neke autore koji će boraviti u Puli od 4. do 13. prosinca istaknula je argentinskog pisca Alberta Manguela, koji će svečano otvoriti sajam, te jednog od najpoznatijih suvremenih američkih filozofa, Daniela Dennetta, koji će u sklopu programa 'Razgovor iza zavjese' u Puli predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige 'Kraj čarolije: religija kao prirodna pojava'.

Na ovogodišnjem sajmu nastupit će i kazališni redatelj Dragan Živadinov, jedan od najvažnijih modernih slovenskih umjetnika.

Program pod nazivom 'Vikend knjižničara' ove će godine obilježiti proslava 60. obljetnice pulske Sveučilišne knjižnice, a tom će prigodom goste sajma dočekati izložba replika 15 najstarijih i najbolje čuvanih knjiga iz trezora te knjižnice.

'Na 'Doručku s autorom' voditelj programa Vojo Šiljak ugostit će među ostalim Vladu Kreslina, Miljenka Jergovića, Slobodana Šijana, a u sklopu programa 'Suton uz knjigu' svoje će nove knjige predstaviti Mirko Kovač, Predrag Matvejević i Ante Tomić', istaknula je direktorica Vodopija.

Dodala je da će se zbog novčane krize u koju je sajam upao održati okrugli stol s temom 'Kako financirati izvaninstitucionalne projekte u kulturi'.