WIM WENDERS:

'3D tehnologija će nestati ako ostane na blockbusterima'

26.07.2011 u 14:01

Bionic
Reading

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, njemački redatelj Wim Wenders, boravi u gradu od samog otvorenja i svakodnevno se, baš kao i svi ostali gosti, mota po centralnim lokacijama festivala, a navečer obilazi partyje. Negdje između svega toga uspjeli smo dobiti priliku i kratko popričati s njim

Jedan od važnijih njemačkih redatelja, Wim Wenders, stigao je u Sarajevo u petak navečer kako bi promovirao svoj novi film 'Pina 3D', priču o plesačici i koreografkinji i njegovoj velikoj prijateljici Pini Bausch.

Wenders se u ples zaljubio tek nakon što je uživo pogledao Pininu predstavu. Premda su još godinama nakon toga gradili svoje prijateljstvo i pričali kako bi mogli snimiti film, u realizaciju su krenuli tek nedavno, nakon što je redatelj pronašao jezik za ono što je htio prenijeti – 3D tehnologiju. Njihovo prijateljstvo i profesionalna suradnja prekinuti su Pininom smrću 2009. godine, no Wenders je u suradnji s njezinim plesačima odlučio dovršiti projekt i napraviti film njoj u čast.

Na Festivalskom trgu smo uspjeli nakratko popričati s njim, a što veliki redatelj kaže o Pini, o upotrebi 3D tehnologije i što misli o njezinoj budućnosti, pogledajte u video prilogu.

Wim Wenders u Sarajevu