GUTLJAJI SAMO KLIZE

Pomažu li grudi i brada okusu ovih bizarnih pića?

25.10.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Ako mislite da se radi o receptima za koktele ili nečem sličnom, ostat ćete iznenađeni. Sastojci u ovim pićima esencijalni su dio njegovog okusa - od ženskih grudi do brade - a ne usputni začin

S dodirom ženskih grudi

Nijemci znaju piti, o tome uopće nema govora, no piće čiji je sastojak slijevanje niz bujne grudi lijepih žena prije flaširanja ni mi nismo očekivali. Njemačka tvrtka G-Spirits nedavno je u proizvodnju pustila nekoliko pića u ograničenim količinama. Svako od novih pića – votka, rum i viski – prije flaširanja proći će po bujnim grudima ljepotica.

Iako se čini kako je u pitanju samo pametan marketinški trik (što i jest), istovremeno se radi i o skupim i vrlo traženim proizvodima za one koji si to mogu priuštiti. Po cijenama od 150 dolara (oko 800 kuna) do 180 dolara (oko 1.000 kuna) po flaši tvrtka svojim kupcima nudi kvalitetu pomiješanu s bizarnim dodirom egzotičnog.

Nakon što pogledate kratku promocijsku snimku G-Spiritsa, svakom će postati jasno da su imali ciljanu publiku za svoja pića. Piće začinjeno grudima duplerice iz mađarskog Playboya, Alexe Varge, svakako nije nešto što će privući većinu žena.

Mnogi će se nakon gledanja reklame za to piće vjerojatno zapitati dvije stvari – je li cijeli postupak bio izveden prema uobičajenim higijenskim standardima i kako su uspjeli ponovno flaširati pića koje su tri ljepotice izlijevale po sebi. Odgovor na drugo pitanje vjerojatno je poslovna tajna, a sve one koji su zabrinuti za svoje zdravlje G-Spirit uvjerava kako su poštovali sve sanitarne preduvjete i zakone o zaštiti potrošača.

Kako se radi o ograničenoj količini proizvoda, G-Spirit je uvijek spreman za svoje kupce ponovo angažirati djevojke kako bi napravio još koju bocu.


S bradom starom 34 godine

Jasno nam je da će nakon grudi Playboyeve duplerice brada stara 34 godine teže kliziti niz grlo, no tvrtka Rogue Ales koja već 24 godine proizvodi alkoholna pića u Newportu u Oregonu počela je zadnje pripreme za svoje novo pivo – od kvasca iz brade pivara!

Divlji kvasac koji je pivar John Maier pronašao u svojoj bradi temelj je njihovog sljedećeg proizvoda. Treba dodati kako Maier nije brijao svoju bradu od 1978.

Predsjednik tvrtke Rogues Ales Brett Joyce kaže kako su tražili 'neko drugačije mjesto na kojem bi se mogao nalaziti neki novi magični kvasac', pa su iz vica uzeli uzorak Maeirove brade. Na opće iznenađenje, stvarno su našli kvasac.

Ludi znanstvenik koji stoji iza ovog projekta je John Couchot, a u tvrtki u zadnje vrijeme nije nedostajalo šala o pronalaženju 'igle u plastu sijena'. Iako je cijeloj tvrtki jasno da će većina ljudi negativno reagirati kad prvi put čuje za 'bradni kvasac', djelatnici Rogues Alesa uvjereni su kako će brzo shvatiti da ne piju nečiju bradu, već odlično pivo.

Maier kaže kako je proces skoro pri kraju, a pivo zasad ima vrlo poseban okus.

Svugdje rajčice, nigdje grožđa

Inovacija je sjajna stvar. Da je još uvijek moguće od već dobro poznatog napraviti nešto potpuno novo, dokazao je i vinar Pascal Miche kad je u svoje vinograde zasadio rajčice i od njih stvorio vino.

Miche je prije sedam godina iz rodne Belgije preselio u Kanadu gdje je u Quebecu počeo proizvoditi vino od rajčica. Za neobičan alkohol zaslužan je recept koji je smislio njegov djed, a s obzirom na prodaju od 34.000 flaša godišnje čini se kako i njegov unuk (koji je po zanimanju prije bio mesar) također zna napraviti dobro 'vino'.

Miche je svoj proizvod nazvao Omerto i zove ga vinom. To u Kanadi možda nije problem, no Francuzi mu to ne bi dozvolili – prema njihovoj definiciji, samo alkoholni napici od fermentiranog grožđanog soka su vino.

Miche nije prvi koji je od rajčica napravio vino, no čini se kako je među uspješnijima i na putu da ga komercijalizira. On, baš kao i ostali vinari, pažljivo bira od koje vrste rajčica će stvoriti piće. Omerto u sebi ima tri vrste paradajza – subarktičke, žute i male crne rajčice.

Omerto je ime dobio po Micheovom djedu Omeru, a u proizvodnji samog vina skoro da nema nikakve razlike. Kušači su okus Micheovog vina opisali slatkim i prikladnim za desert.