NEPRAVOMOĆNO OSUĐENI HNS-OVAC

Ferenčak: Obrazovan sam i kompetentan za NO Janafa

01.02.2012 u 15:50

Bionic
Reading

U nadzorni odbor Janafa imenovan je glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak, široj javnosti najpoznatiji po malverzaciji s gradskim zemljištem namijenjenog gradnji centra za djecu s invaliditetom. U izjavi za tportal kaže da je nevin čovjek, obrazovan i kompetentan za taj posao

Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA) smijenila je dvoje članova nadzornog odbora Janafa, Barbaru Šimić i Krešimira Baranovića, priopćili su danas sa Zagrebačke burze.

Na njihovo mjesto imenovali su dvoje članova Hrvatske narodne stranke (HNS), Srećka Ferenčaka i Gorana Kovačevića. Podsjetimo, Srećko Ferenčak najpoznatiji je po aferi preprodaje gradskog zemljišta namijenjenog gradnji centra za osobe s invaliditetom. Zajedno s Petrom Turkovićem nepravomoćno je osuđen, obojica su dobila po godinu dana zatvora i sud im je propisao da moraju vratiti gotovo pet milijuna kuna svaki. Na nezakonitoj prodaji zemljišta zaradili su 9,5 milijuna kuna. Zahvaljujući Ferenčaku, u zagrebačkom Sopotu je, umjesto Male kuće, centra za dnevnu skrb za invalidnu djecu, niknula trgovina Konzum.

'Moje imenovanje u nadzorni odbor napravljeno je sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. Podsjećam da sam nevin čovjek. Nepravomoćno sam osuđen, obrazovan i kompetentan za ovaj posao, imam sve znanje, vještine i diplomu za to', komentirao je Srećko Ferenčak za tportal svoje imenovanje za člana NO Janafa.

Mediji su nagađali da će mjesto šefa uprave u Janafu, umjesto  u aferu upletenog Ante Markova, preuzeti još jedan član Čačićeve stranke, HNS-ov ekonomski strateg Dragan Kovačević