JEDNOSTAVAN I UČINKOVIT 'MASTERCARD KUĆNI BUDŽET'

Za odgovorno upravljanje financijama i kontrolu troškova

MC KALKULATOR 400x300

MC KALKULATOR 400x300

Izvor: Promo fotografije / Autor: McCannDigiPark

MasterCard Europe nastavlja pomagati korisnicima platnih kartica te je ovih dana korisnicima stavio na raspolaganje poseban alat za odgovorno upravljanje financijama 'MasterCard Kućni budžet' - mali kalkulator troškova koji vam može pomoći pri analizi i praćenju vašeg kućnog budžeta

MasterCard Kućni budžet je aplikacija na hrvatskom jeziku koju možete pronaći na službenoj internetskoj stranici www.mastercard.com/hr (www.mastercard.com/hr/personal/hr/promotions/budgetmanagement.html) te je jednostavno pohraniti na osobna računala. Ova zanimljiva i jednostavna aplikacija prilagođena svima olakšat će vam praćenje troškova te pomoći da postanete 'sam svoj majstor' - financijski savjetnik za vlastito kućanstvo.

'MasterCard Kućni budžet' omogućava vam unošenje vlastitih prihoda te različite izdatke kao što su troškovi stanovanja, hrane, potrepština, izlazaka, prijevoza, putovanja, rate kredita itd. Nakon završnih izračuna moći ćete vrlo pregledno sagledati svoju realnu financijsku situaciju, isplanirati kako smanjiti troškove te ne otići u nedozvoljeni minus ili čak uštedjeti.

Rezultat vrijednosti koje unesete čini grafički prikaz omjera prihoda i troškova te strukture pojedinih kategorija troškova. Moguće je i spremanje tabličnog i grafičkog prikaza u formi PDF dokumenta ili jednostavni ispis. Na računalu si tako možete otvoriti poseban folder u koji ćete pohranjivati sve završne mjesečne računice MasterCard Kućnog budžeta, a na kraju godine imat ćete vrlo dobar uvid i u godišnju potrošnju.
'Osnovna namjena programa, odnosno alata MasterCard Kućni budžet, je pomoć kod analize troškova pojedinca ili kućanstva te osvješćivanje kako odgovornije upravljati troškovima i identificirati mogućnost ušteda. Osim tog programa, MasterCard će u suradnji s web portalom Pametna kuna objaviti seriju od 10 savjeta o odgovornom upravljanju vlastitim financijama jer iznimno smo fokusirani na edukaciju naših krajnjih korisnika kako bi od svoje platne kartice mogli izvući ono najbolje', kazala je Aleksandra Babić, glavna voditeljica marketinga MasterCard Europea i odnosa s javnošću za Hrvatsku i Sloveniju.

U današnje vrijeme platne kartice nisu puka zamjena gotovini, one su puno više od toga ako ih pravilno i odgovorno koristite jer osim potpune kontrole troškova i maksimalne sigurnosti, omogućit će vam i razne pogodnosti i popuste. No da se ne biste neugodno iznenadili na kraju mjeseca kada račun stigne na naplatu, potrebno je odvojiti malo vremena za kratku mjesečnu analizu potrošnje, a MasterCard Kućni budžet jedan je od alata koji će vam pomoći uhvatiti se u koštac s vlastitim financijama.

Preuzmite kalkulator:
Mckalkulator.info

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!