dan na burzi

Varteks četiri posto gore, Hoteli Makarska 11,5 posto dolje

Varteks

Varteks

Izvor: Promo fotografije / Autor: Varteks

Nejasan sentiment vladao je na Zagrebačkoj burzi u utorak. Dionički indeksi zaključili su s malim promjenama, a skromna likvidnost je dodatno oslabila

Iako su dionički indeksi većinu dana proveli u zelenom teritoriju, kraj dana su ipak dočekali na suprotnim stranama. Tako je CROBEX oslabio neznatnih 0,01 posto na 1.750 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora s padom od 0,6 posto, dok su u zelenom zaključili jedino indeksi turističkog sektora i sektora industrije, koji su porasli blagih 0,1 posto i 0,02 posto.

Ukupno je protrgovano svega nešto više od 3 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet. Najbliže tome bile su dionice Valamar Riviere, s prometom od 922 tisuće kuna, pri čemu je dionica zaključila nepromijenjeno na 33,10 kuna. Slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, koje su prikupile 508 tisuća kuna uz nepromijenjenu cijenu.

Od aktivnijih izdanja, najveći rast cijene ostvarile su dionice Varteksa, koje su ojačale 3,9 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice AD Plastika i Arena Hospitality Grupe, koje su ojačale redom 1,7 posto i 0,9 posto. S druge strane, dionice Hotela Makarska su potonule 11,5 posto, dionice Končar Elektroindustrije izgubile su 0,8 posto na vrijednosti, a dionice Ericsson Nikola Tesla oslabile su 0,8 posto.

Dobitnik dana Varteks +3,89% 18,70

Gubitnik dana Hoteli Makarska -11,54% 230,00

CROBEX -0,01% 1.750,00

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!