PORUKA VLADAJUĆIMA

U kriznim vremenima se ne prodaju brodogradilišta

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 01.09.2009 08:21
  • Objavljeno 01.09.2009 u 08:18
brodogradilište

brodogradilište

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Sudionici okruglog stola na temu "Prodaju brodogradilišta u povijesnoj recesiji treba odgoditi", koji je održan u prostorijama Europskog pokreta u Splitu u ponedjeljak na večer zaključili su kao domaća brodogradilišta u sadašnjim okolnostima ne treba prodavati

"U ovom trenutku nitko na svijetu ne prodaje brodogradilišta, dapače u mnogim zemljama dobivaju potporu države za osiguranje budućnosti za iste", piše u priopćenju u kojem se prenose zaključci s okruglog stola, a potpisali su ih prof. dr Slobodan Beroš iz Pomorskog instituta u osnivanju Split i kapetan Ivan Knežević iz Paneuropskog pomorskog simpozija.

Sudionici skupa zaključili su da brodogradilišta trebaju ostati pod kontrolom države kao i pomorstvo, te da brodogradilišta nisu proizvođači dugova već su potrebna kao holding industrija zbog otvaranja novih radnih mjesta.

Također je zaključeno da "treba izbjeći loše iskustvo privatizacije banaka u lošem modelu privatizacije".

"Napominjemo da brodogradilišta treba selektivno privatizirati sa svim dugovanjima", zaključili su sudionici okruglog stola.

Također su zaključili da u domaćoj brodograđevnoj industriji postoje kadrovi, ali njihov odabir treba biti depolitiziran.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi