POSLOVNA PRILIKA

Poslodavci najviše traže radnike sa srednjom školom

25.09.2014 u 14:03

Bionic
Reading

U prvih devet mjeseci 2014. godine, na portalu MojPosao bilo je objavljeno više od 13.500 oglasa, u čemu je udio oglasa za srednju stručnu spremu iznosio 43 posto

Najtraženija zanimanja su konobar/ barmen, prodavač, prodajni predstavnik i kuhar, a najviše objavljenih oglasa za kandidate sa srednjom stručnom spremom bilo je u kategorijama:

•Prodaja (trgovina)
•Turizam i ugostiteljstvo
•Proizvodnja i zanatske usluge

Kandidatima sa srednjom stručnom spremom najviše poslodavaca nudi ugovor na određeno (57 posto), dok ugovor na neodređeno daje njih 54 posto.

Poslodavci su od kandidata očekivali u prosjeku dvije godine radnog iskustva, dok ono nije bilo važno u 43 posto oglasa. Od stranih jezika poslodavci su najviše tražili poznavanje engleskog jezika.

Najviše radnika sa srednjom stručnom spremom traži se u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji (50 posto) te Primorsko goranskoj i Istarskoj županiji.

Među oglasima za kandidate koji imaju srednju stručnu spremu ovoga tjedna izdvajamo:

KUTJEVO d.d. traži Komercijalista (m/ž) za rad u Zagrebu. Zaposlenik će biti zadužen za ugovaranje i kontroliranje prodaje vina, obilazak prodajnih mjesta i kupaca, ali i sudjelovanje u promotivnim aktivnostima proizvoda. Idealan kandidat ima godinu dana radnog iskustva, komunikativan je i poznaje jedan svjetski jezik.

Spar Hrvatska d.o.o. uskoro otvara drugi SPAR supermarket u Varaždinu i traži prodavače – blagajnike (m/ž). Poželjno je radno iskustvo u trgovini, predanost i točnost u poslu te pouzdanost i ustrajnost. Od kandidata se očekuje i poznavanje rada na računalu.

HOTEL MAURO d.o.o., mali obiteljski hotel u centru Poreča, traži osobu za obavljanje poslova konobara u hotelu (m/ž) i restoranu. Idealan kandidat poznaje engleski, talijanski i njemački jezik (poznavanje ruskog jezika je prednost), komunikativna je i vedra osoba te ima iskustvo rada u 'a la carte' restoranu.

Hotel Phoenix u Sesvetama (Zagreb) traži kuhara – majstora nacionalne kuhinje (m/ž) za pripremu toplih jela na show cookingu za vrijeme doručka hotelskih gostiju, pripremu jela po narudžbi 'a la carte', pripremu raznih vrsta banketa i samostalnu organizaciju rada kuhinje u smjeni, sukladno uputama voditelja. Poželjno je minimalno trogodišnje radno iskustvo u kuhinji 'a la carte' restorana, osposobljenost za rad po HACCP sustavu te odgovornost i urednost u poslu.

Prijava za posao je stresan proces. Trebali biste se prikazati u najboljem mogućem svjetlu bez da pritom zvučite umišljeno ili pak očajno, kao da pod svaku cijenu morate dobiti taj posao. Kako se upečatljivo predstaviti, a da pritom ne ostavljate dojam narcisa ili hvalisavca pročitajte u tekstu Kako biti najbolji kandidat.