DOGOVOR SINDIKATA I MINISTARSTVA

Plaće u Kraljevici do kraja sljedećega tjedna

16.09.2011 u 18:27

Bionic
Reading

Na sastanku koji je danas održan u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva poduprti su zahtjevi Sindikata Brodogradilišta Kraljevice da se tom brodogradilištu omogući nastavak poslovanja, pomogne osigurati zajam za nastavak poslovanja i nove poslove, izvijestio je nakon sastanka predsjednik tog sindikata Nenad Miškulin

Po njegovim je riječima također dogovoreno da će plaće za kolovoz, koje su trebale biti isplaćene ovoga tjedna, biti isplaćene do kraja sljedećeg tjedna.

Miškulin je naveo da su na sastanku o problemima Brodogradilišta Kraljevica sudjelovali ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, državni tajnik Ruđer Friganović, predstavnici Uprave Brodogradilišta i Sindikata.

Sudionici sastanka suglasili su se da što prije treba osigurati likvidnost poslovanja, kao i da brodogradilištu, koje u knjizi narudžaba nema ni jednog broda te osim remonta nema novih poslova, treba pokušati pomoći pronaći nove poslove.

Razgovaralo se i o zatvaranju financijskih konstrukcija za dvije novogradnje koje se grade u Kraljevici - putničko-teretnog broda za kanadskog naručitelja i tankera za prijevoz asfalta za švedskog naručitelja.

Rok izgradnje putničko-teretnog broda za kanadskog naručitelja istekao je 15. rujna ove godine. Stoga je u brodogradilište došao naručitelj, s kojim će se pregovarati i pokušati iznaći rješenje za izlazak iz nastale situacije.

Zadovoljni smo razgovorom, zaključio je predsjednik Sindikata Brodogradilišta Kraljevica Nenad Miškulin, dodavši da je najvažnije da se dogovoreno i ostvari.