Tewes odlazi

Marc Puškarić novi šef RTL Televizije

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 15.04.2019 12:01
  • Objavljeno 15.04.2019 u 12:01
Marc Puškarić

Marc Puškarić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: RTL

Imenovan je novi predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, Marc Puškarić. Henning Tewes preuzima novu funkciju u njemačkom RTL-u. Puškarić trenutno vodi korporativni centar Bertelsmanna u Brazilu, te je ujedno i direktor Bertelsmann Brazil Investments.

Tewes se pridružuje Mediengruppe RTL Deutschland kao šef operativnog sektora programskih poslova. Na svojoj novoj funkciji Marc Puškarić će odgovarati Andreasu Fischeru, predsjedniku nadzornog odbora RTL-a Hrvatska i višem podpredsjedniku globalnog upravljanja operacijama i sadržajem RTL Grupe.

'Marc Puškarić ima veliko međunarodno iskustvo i osobni afinitet prema Hrvatskoj. Izuzetno sam sretan što smo pronašli ovako dinamičnog menadžera za vođenje RTL-a Hrvatska unutar grupacije Bertelsmann. Nastavit će s uspješnim poslovanjem tvrtke zajedno s menadžment timom RTL-a Hrvatska. Želim Marcu toplu dobrodošlicu i sve najbolje – veselim se što ću u suradnji s njim dodatno učvrstiti tržišnu poziciju RTL-a Hrvatska', rekao je Andreas Fischer, dodajući:

'Želim također izraziti veliku zahvalnost Henningu Tewesu koji je uspješno vodio RTL Hrvatsku zadnjih pet godina. Za vrijeme njegova vođenja, tvrtka je postala profitabilna, proširila obitelji kanala te je u kreativnom uzletu svih aktivnosti. Pokretanjem RTL Play- a napravio je značajan iskorak za RTL Hrvatsku na tržištu usluga videa na zahtjev, mijenjajući digitalno tržište u Hrvatskoj'

Marc Puškarić, rođen 1972. godine, započeo je 2001. godine svoju profesionalnu karijeru u Bertelsmannu kao korporativni pravni savjetnik.  Od 2007. do 2015. godine bio je viši podpredsjednik Bertelsmanna zadužen za korporativne pravne poslove gdje je bio odgovoran za savjetovanje pri akvizicijama i pripajanjima, kao i operativnim transakcijama u S.A.D.-u, Latinskoj Americi, Europi i Aziji, te razvoju korporativnih investicijskih planova u Indiji o Brazilu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!