tržište kapitala

Burzovni promet sve slabiji, protrgovano tek 1,8 milijuna kuna

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Usporeno trgovanje se nastavilo i u novom trgovinskom tjednu, ionako slaba dionička likvidnost je dodatno potonula, a indeksi su zaključili u zelenom uz male pomake

Indeks CROBEX je s rastom od 0,1 posto prekinuo dvodnevnu negativnu seriju, te je zaključio na 1.761 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao 0,2 posto. Od sektorskih indeksa najviše je profitirao indeks transportnog sektora, čija je vrijednost porasla 1,3 posto, dok su u crvenom zaključili indeks sektora industrije i prehrambenog sektora, s padovima od 0,7 posto i 0,4 posto.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ukupno je protrgovano svega 1,8 milijuna kuna, što je najniža razina likvidnosti od kolovoza prošle godine. Najaktivnije izdanje su bile dionice Maistre, koje su na prometu od 373 tisuće kuna zaključile nepromijenjeno na 300 kuna, s slijede ih dionice Istarske kreditne banke, s prometom od 365 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom na 1.220 kuna.

Od aktivnijih izdanja, najveće dobitke su ostvarile dionice Varteksa i Hrvatskog Telekoma, čije su cijene porasle redom 2,2 posto i 1 posto. S druge strane, dionice Jadroplova, Atlantic Grupe i Zagrebačke banke su oslabile redom 11 posto, 0,9 posto i 0,7 posto.

Dobitnik dana: Varteks +2,17% 18,80 kn

Gubitnik dana: Jadroplov -11,04% 14,50 kn

CROBEX: +0,06% 1.761,03 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!