GOSPODARSKO-KREDITNA BANKA

Bankari osumnjičeni za 27 milijuna kuna

29.11.2008 u 12:01

Bionic
Reading

Izidora Sučića (60), njegovu kćer Suzanu (35) i Krešimira Jerina (57), sve iz Zagreba, u srijedu (26.11) privedene istražnom sucu, sumnjiči se da su kao odgovorne osobe Gospodarsko-kreditne banke sebi i drugima pribavili protupravnu korist od preko 27 mili

Riječ je o istrazi koja traje već dvije godine, a provedena je zajedničkim radom PU istarske, primorsko-goranske i varaždinske te u koordinaciji s državnim odvjetništvom u Puli, piše Večernji list.

Tijekom obrade pretražena je pulska, varaždinska i riječka poslovnica banke te pet trgovačkih društava u Zagrebu, a pronađena je korisna dokumentacija.

Utvrđeno je da su svi troje – Izidor Sučić kao predsjednik Nadzornog odbora banke, Suzana Sučić kao predsjednica uprave te Jerin kao član uprave – 2006. godine oštetili banku za oko 5 i pol milijuna kuna nakon niza malverzacija u vezi s nekretninom u Opatiji koja je ispod cijene završila u vlasništvu trgovačkog društva Immo koncern iz Zagreba.

Sumnja se da je Sučić, tada predsjednik uprave, sam izveo još četiri malverzacije oštetivši pritom više osoba. Istražni sudac odredio mu je 48-satno zadržavanje, dok su ostalih dvoje pušteni.

Prijavljen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti te zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Jerin i Suzana Sučić prijavljeni su zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. S izvidima se nastavlja jer je PU istarska primila još tri prijave oštećenih osoba.