PRIZOR IZ HORORA

Golemi aligator isprepadao igrače golfa

31.05.2016 u 11:47

Bionic
Reading

Kada bi vas netko pitao da nabrojite najopasnije sportove koji postoje, golf vam vjerojatno uopće ne bi pao na pamet; sigurno ne među prvih stotinjak.

No koliko ta bezazlena razonoda može biti opasna kada se zabavljate na Floridi pokazala je snimka nedavno napravljena na terenu kluba Buffalo Creek u Palmettu koja je jučer objavljena na YouTubeu.

Na zapisu je zabilježen aligator kapitalac u impozantnoj šetnji od treće rupe do jezera. Samo nekoliko verzija snimke od jučer je ukupno pogledano oko pola milijuna puta.

Jedan od igrača koji su svjedočili šetnji monstruma, Charles Helms, ispričao je za ABC Action News da je u početku mislio da je riječ o šali.

'Bio sam zapanjen; zanijemio sam', rekao je i dodao:

'Nisam znao da li to netko zbija šale s nama. Samo je ležao i odmarao se, a onda je odjednom ustao i krenuo prema velikom jezeru.'

Stručnjaci procjenjuju da je bio dug najmanje 4,5 metara.

Ovo nije prvi slučaj da se golemi aligator pojavio na terenima kluba. Prema tvrdnjama zaposlenika on ondje šeće već godinama.

'Nikoga ne smeta i nitko ne smeta njega; postao je svojevrsna maskota terena', rekla je zaposlenica Wendy Schofield za 3 News.

Aligatori su krokodili iz obitelji Alligatoridae. Žive u Kini i SAD-u, a američka vrsta je veća. Najveći aligator koji je ikada zabilježen bio je dug 5,84 metara. Neki primjerci teže preko 450 kg. Ne zna se koji im je prosječan životni vijek, međutim najstariji poznati živi u zoološkom vrtu u Beogradu. Trenutno je star 80 godina, a preživio je II. Svjetski rat i bombardiranje Beograda 1999.

Najveći krokodil koji je do danas otkriven bio je Sarcosuchus imperator, koji je živio prije 110 milijuna godina – mogao je narasti do dužine od 12 metara i težine od oko osam tona.