CHEMTRAILS, GMO...

Sinčićeve teze o znanosti su - teorije zavjere

10.12.2014 u 17:39

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić zasigurno je jedno od većih iznenađenja ovogodišnjih predsjedničkih izbora

Činjenica da je 25-godišnji anonimus, dugokosi student i aktivist s nula kuna uspio skupiti deset tisuća potpisa potrebnih za kandidaturu sociološki je svakako zanimljiva. No ništa manje zanimljiv nije ni njegov izborni program.

Naime, Sinčićeva politička agenda obiluje utopističko-populističkim idejama: on bi poništio privatizaciju i pretvorbu, otpisao porezne dugove građanima, istražio podrijetlo imovine sumnjivih bogataša i oduzeo onu koja je nelegalno stečena, dao bi neiskorištenu zemlju poljoprivrednicima da je besplatno obrađuju itd. Kao da ju je prepisao od Robina Hooda! (pogledajte cijelu listu

Teško je procijeniti koliko ozbiljne šanse ima Sinčić s takvom listom želja kod ozbiljnih i manje ozbiljnih hrvatskih građana jer je teško pouzdano znati koliko u Lijepoj našoj ima ozbiljnih, a koliko neozbiljnih glasača. To još nitko nije posebno istraživao, mada bi se iz različitih konzekvenci dalo dosta toga naslutiti.


Novi put: Znanstvenim nazadovanjem do napretka!

Ovdje, u znanstvenoj rubrici, nećemo se baviti procjenama i ocjenama gospodarskih, pravosudnih i političkih snova iz njegova programa. No dio koji se tiče znanstvenih tema teško je previdjeti i prešutjeti jer izgleda kao da je sastavljen surfanjem po najbizarnijim pseudoznanstvenim i antiznanstvenim stranicama teoretičara zavjera.

Primjerice, Sinčić bi se zalagao za odbacivanje Codexa Alimentariusa, knjige zakona koja služi standardizaciji hrane i trgovine hranom, osiguranju njezine temeljne kvalitete, no prema teoretičarima zavjera promiče nezdravu, prskanu, ozračenu i GMO hranu u interesu krupnog kapitala. On je za odbacivanje Agende 21 koja se zalaže za ekološki zdraviji, održiv razvoj svijeta, no prema teoretičarima zavjera njome se zapravo želi provesti depopulacija (Sinčić i sam tvrdi da se zalaže za održiv razvoj, no njegov je valjda eko/organsko/alternativnog tipa). On je također za zabranu bijelih tragova vodene pare koje svojim radom stvaraju mlazni motori aviona, a teoretičari zavjera ih smatraju 'kemijskim tragovima', tzv. chemtrailsima kojima vlasti navodno truju stanovništvo i uspostavljaju kontrolu nad njihovim umovima.

Sinčić se zalaže i za slobodu necijepljenja djece, iako je cijepljenje dokazano najveći uspjeh medicine u povijesti, a necijepljenje potvrđeno omogućuje ponovno širenje potisnutih bolesti, jer su cjepiva prema teoretičarima zavjera štetnija od bolesti (kao što su dječja paraliza ili boginje), a možda čak služe 'čipiranju' ili sterilizaciji stanovništva – ovisi o tome tko ih kritizira - alternativci ili talibani. On je i za slobodu izbora metoda liječenja i lijekova koja prema teoretičarima zavjera trenutno navodno ne postoji jer sustavi pogoduju farmaceutskoj industriji, a protiv su interesa 'prirodnog', 'biljnog', bioenergetskog, alternativnog i time, naravno, naroda kao takvog. On je za zabranu GMO-a jer ih, unatoč nebrojenim suprotnim znanstvenim dokazima, teoretičari zavjera smatraju štetnima i ključnima za dominaciju multinacionalnih korporacija te stvaranje ovisnosti o njima.

Nagradno pitanje: Znate li što je zajedničko svim gore navedenim idejama? Ako kojim slučajem ne znate, ne treba vam moja ni ičija pomoć da saznate. Upišite samo prvih nekoliko termina u Google (primjerice Codex Alimentarius, Agenda 21, chemtrails, vaccination...) i pogledajte koje će vam stranice izlistati - Proofs of a Conspiracy, Hidden Agendas, Know the Lies, Drowning in Absurdity... sve redom stranice teoretičara zavjera, samozvanih boraca za spas čovječanstva, a protiv 'Novog svjetskog poretka', masona, sotonizma, vanzemaljskih guštera-vladara, depopulacije, kontrole vremena, HAARP-a, kontrole umova...


Ideje koje promoviraju navedene stranice su blago rečeno znanstveno ridikulozne. Njihovim raskrinkavanjem ovdje se nećemo detaljno baviti; trebalo bi nam previše prostora. Osim toga, time smo se u znanstvenoj rubrici već puno puta do sada zabavljali pa vam, ako vas zanimaju pojedinosti, predlažemo da pregledate povezane vijesti koje vam nudimo (gore). U konačnici, Sinčića a vjerojatno i njegove simpatizere ionako ne zanima što znanost ima za reći jer je za tportal izjavio kako smatra da čak 90 do 95 posto svih znanstvenika u svijetu radi u vojnoj industriji ili s njom povezanim djelatnostima. Ostatak se vjerojatno bavi marifetlucima u službi iluminata kao što su kreiranje opasnih GMO-a, lijekova, cjepiva, pesticida, konzervansa, kemikalija i sličnih proizvoda na kojima će moćnici sve više i sve sigurnije zarađivati. Ukratko, znanstvenici su prodane duše koje su se odavno stavile u službu sila zla pa im nema smisla vjerovati, naprotiv.

Ako kojom igrom slučaja Sinčić postane predsjednik, za očekivati je da će postati prvi čelnik u povijesti koji će svojoj državi osigurati napredak kroz znanstveni nazadak.

Za kraj možemo samo reći da bi Sinčićevi simpatizeri možda trebali razmisliti o tome ne bi li im Krešimir Mišak ipak bio bolji izbor za predsjednika. Naime već je urnebesno popularan, a kada su u pitanju teorije zavjera, pseudoznanost i antiznanost te razotkrivanje 'pravih' krivaca za zlo i naopako u svijetu i Lijepoj Našoj, njemu u Hrvatskoj ipak nema premca.