TUČA, PIJAVICA...

Pogledajte posljedice strašne oluje na Murteru

22.08.2014 u 10:04

  • +13

Posljedice nevremena na Murteru

Izvor: Screenshot / Autor: Crometeo

Bionic
Reading

Kao što su upozoravali Meteoalarm i ESTOFEX, brojne dijelove Hrvatske u četvrtak je pogodilo snažno grmljavinsko nevrijeme

Na nebu iznad naše zemlje u jednom je danu zabilježeno više od 77.000 munja, a olujni je vjetar u Crikvenici i Novom Vinodolskom potapao brodice.

Crometeo javlja da je točno u 23 sata nevrijeme praćeno vrlo jakim grmljavinskim pljuskovima, tučom, olujnim udarima vjetra i pijavicom zahvatilo Murter i to naseljeni dio otoka u vrijeme održavanja pučke fešte na mjesnoj rivi. U vrlo kratko vrijeme palo je preko 50 litara kiše po četvornom metru, što je uzrokovalo velike bujice koje su nosile klupe i osobne stvari brojnih gostiju koji se nisu snašli zbog brzine i intenziteta nevremena.

Vrhunac drame na murterskoj rivi uzrokovao je dolazak pijavice s mora na kopno. Usred pijavice našli su se članovi klape Sveti Florijan koji su se sklonili u svoj kombi nakon što su morali prekinuti nastup na rivi (pogledajte video dolje i galeriju gore). Bujica je s rive u more odnijela i dio razglasa.

Nevrijeme se kasnije premjestilo prema Pirovcu i dalje prema šibenskom zaleđu. U Pirovcu je do ponoći palo 30 mm kiše, što je također izazvalo bujice na ulicama. Tuča je padala u Miljevcima, a jaka tuča oko ponoći zahvatila je područje Radonića. Kako se može vidjeti na priloženim fotografijama, zrna tuče imala su promjer oko sedam centimetara, što znači da je napravila značajnu materijalnu štetu.

Crometeo, koji je objavio video, ispričava se zbog neprimjerenog jezika na snimci izazvanog strahom i uzbuđenjem.