DOŠLA PREKO MORA

Ako mislite da je kod nas palo puno kiše, pogledajte Italiju!

26.05.2014 u 14:08

Nevrijeme u Italiji

Izvor: Društvene mreže / Autor: Meteopuglia

Bionic
Reading

Ciklona koja se trenutačno premješta preko naših područja tijekom vikenda je prešla iznad Italije gdje je u južnoj pokrajini Apuliji istresla obilne kiše pa i tuču te potopila gradić Acquaviva delle Fonti nedaleko od Barija

Prognostičari kažu da je topao i vlažan zrak sa Sredozemlja naišao na uvjete pogodne za razvoj nevremena tako da je veći dio svojeg tereta ostavio u susjednoj zemlji. Fronta koja je do nas stigla oslabljena u proteklim je satima uzrokovala grmljavinu i pljuskove, a mjestimično i tuču u zapadnim dijelovima Hrvatske uz granicu sa Slovenijom.

Fotografije tuče, poplava i potopljenih ulica grada Acquaviva delle Fonti, objavljene na stranici MeteoPuglia, pogledajte u fotogaleriji gore.

Olujno nevrijeme s tučom koje je oko podneva zahvatilo Zagreb poplavilo je niz podruma te srušilo brojna stabla tako da su vatrogasci imali pune ruke posla. Neki građani javljaju i da su im krovovi počeli puštati. Na sreću, današnji se poremećaj preko naših krajeva premještao uobičajeno brzo i oslabljen, tako da oborine koje su pale, iako su mjestimično i nakratko djelovale zastrašujuće, zapravo nisu bile ni približno tako obilne kao prošlotjedne pa nisu mogle ozbiljnije pogoršati tešku situaciju u Slavoniji. Unatoč tome teško je oteti se dojmu da se najave klimatologa kako će vrijeme u skoroj budućnosti postajati sve ekstremnije već itekako obistinjuju u Hrvatskoj.