Svijet OBJAVA DOKUMENATA STOPIRANA

WikiLeaksu ukinuta domena!

U ovom trenutku WikiLeaksu je stopirana objava dokumenata jer im je ukinuta domena. Stranica je nedostupna od šest sati ujutro. Na svom su Twitter profilu objavili kako je do 'nestanka' stranice došlo nakon što im je provider domene Everydns.net odlučio uskratiti svoje usluge

Kako stoji u službenom priopćenju iz tvrtke Dyn Inc., koja besplatno pruža mogućnost registracije domene u SAD-u, EveryDNS.net je omogućio domenu za Wikileaks.org do 10 sati po istočnom vremenu, kada je ta usluga ukinuta.

Nacional.hr javlja da su u Dyn Inc. objasnili da je domena ukinuta zbog kršenja njihovih pravila u kojima stoji da nijedan njihov član neće svojim postupcima ugrožavati funkcioniranje drugih članova koji koriste istu uslugu.

Otkako je WikiLeaks najavio, a potom i počeo objavljivati diplomatske depeše prije pet dana, serveri na kojima je stranica smještena bili su pod stalnim hakerskim napadima. Budući da su ti napadi otežavali funkcioniranje i drugih web stranica koje koriste usluge istog providera, on je nakon upozorenja WikiLeaksu odlučio prekinuti uslugu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još