TRGOVINA ZBOG PROSTITUCIJE

Argentina: 700 žena nestalo u krijumčarenju u dvije godine

02.12.2010 u 23:01

Bionic
Reading

Trgovina ženama radi prostitucije u 'zabrinjavajućem' je porastu u Argentini, gdje je u zadnjih 18 mjeseci nestalo sedamstotinjak žena iz više latinskoameričkih zemalja, priopćila je u četvrtak mjesna nevladina organizacija

'Trgovina ljudima u Argentini u zadnjih deset godina doživjela je zabrinjavajući rast', rekla je Fabiana Tunez iz Casa del Encuentra (Kuća susreta), nevladine organizacije koja objavljuje statistiku o takvoj trgovini.

'U zadnju godinu i pol dana više od 700 žena i djevojaka vode se kao nestale, a otele su ih krijumčarske mreže za prostituciju. Sedamdeset posto žrtava je iz Argentine, a preostale su iz Paragvaja, Dominikanske Republike, Perua, Bolivije i Brazila', dodala je.

Krijumčarenje se odvija pravcima kojim se krijumčari roba, kao što su 'sojina ruta', koja prolazi sjeveroistokom Argentine prema Brazilu i Paragvaju, ili 'naftna ruta' u Patagoniji, na jugu Argentine.

Nevladina organizacija se poziva na svjedočenja žena koje su uspjele pobjeći ili su ih oslobodile redarstvene snage i na svjedočenju obitelji žrtava.