Svijet MINUS 20

Hladnoća uzela osam života u Poljskoj i jednu u Hrvatskoj

Val hladnoće u Poljskoj s temperaturom do 20 Celzijevih stupnjeva ispod ništice odnio je u zadnja 24 sata osam života, a dvije su osobe izgubile život tijekom vikenda u Litvi, priopćili su čelnici dviju zemalja

'Osam osoba od 33 do 72 godine smrznulo se u zadnja 24 sata", rekao je glasnogovornik poljske policije Mariusz Sokolowski. "Većina ih je bila pod utjecajem alkohola", ustvrdio je.

Smrzavanje u Krapinskim toplicama

Ifeta Terzića (65) iz Krapinskih Toplica pronašli su polugolog u snijegu. Ležao je u dvorištu tri dana. Ustanovili su da je umro zbog smrzavanja.

Ukupno se petnaest osoba smrznulo u Poljskoj u studenome, rekao je glasnogovornik.

Pošto su u ponedjeljak velike količine snijega poremetile cestovni, željeznički i zračni promet, u utorak je Poljsku zahvatio val hladnoće. U Bialystoku, na istoku zemlje, temperatura se spustila na 33 Celzijeva stupnja ispod ništice.

U čišćenje snijega uključeno je sedamstotinjak zatvorenika diljem zemlje, objavio je u srijedu Krzysztof Kwiatkowski, ministar pravosuđa. Po njegovim riječima, oko 3000 zatvorenika spremni su pomoći gradskim vlastima u čišćenju snijega.

U Litvi se za vikend smrznulo dvoje beskućnika, muškarac i žena, izvijestile su lokalne bolničke službe.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još