Svijet POLJOPRIVREDNICI U BIH

Kandidatu za premijera prijetili vožnjom u prtljažniku

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Republike Srpske zaprijetili su mandataru za sastav nove vlade tog entiteta Aleksandru Džombiću kako bi ga mogli 'provozati u automobilskom prtljažniku' ne isplati li im do kraja godine davno obećane poticaje, a ta je prijetnja potom naišla na osude političara uz upozorenje kako bi zbog toga netko mogao završiti i na policiji

Vladimir Usorac, predsjednik Udruženja poljoprivrednika u RS, izjavio je kako je Džombić, koji je u protekle četiri godine obnašao dužnost entitetskog ministra financija, najvažniji krivac jer poljoprivrednicima nije isplaćeno 20 milijuna eura poticaja te da stoga već duže vrijeme izbjegava da se s njima sastane.

"Doći ćemo mi do njega (Džombića). Ne može on nama pobjeći. Ne bih volio samo da ga moramo vozati u prtljažniku", kazao je Usorac u srijedu na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci.

“Vožnja u prtljažniku” zapravo je sinonim za način utjerivanje dugova kakav nerijetko primjenjuju kamatari kidnapirajući dužnike i potom ih na taj način “uvjeravajući” da vrate pozajmljeni novac.

Na Usorčevu izjavu u četvrtak je reagirao predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

“To je krajnje nekoretna i uvredljiva izjava koja bi mogla postati predmetom kaznenog progona”, kazao je Radojičić novinarima u Banjoj Luci pozvavši Usorca da se ispriča.

Sam Džombić, koji trenutačno provodi konzultacije o sastavu nove vlade, izjavio je kako ne može vjerovati da je netko na taj način zaprijetio.

“Nema potrebe dizati napetost”, bio je Džombićev komentar uz naznaku kako nije riječ o dugu ministarstva kojemu je donedavno bio na čelu, nego o dugu vlade koji će svakako biti izmiren.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još