KNJIGA SARAH PALIN

'Biblija američkih vrlina'

23.11.2010 u 13:13

Bionic
Reading

Bivša kandidatkinja za američku potpredsjednicu Sarah Palin, jedna od uzdanica sve popularnijeg američkog konzervativnog pokreta Tea Party, objavljivanjem nove knjige nastavlja medijsku ofenzivu vezanu uz moguću kandidaturu na predsjedničkim izborima 2012. godine

Bivša guvernerka Aljaske, koja se na velikoj političkoj pozornici pojavila 2008. kao kandidatkinja republikanca Johna McCaina za američku potpredsjednicu, u utorak objavljuje svoju drugu knjigu 'America by Heart: Reflections on Family, Faith, and Flag' (Amerika srcem: Razmišljanja o obitelji, vjeri i zastavi).

Izdavač je poštovateljima Sarah Palin već obećao da će knjiga biti 'Biblija američkih vrlina'.

U izvatku, objavljenom na njezinu Facebook profilu, Palin piše: 'Moramo biti svjesni onoga što Ameriku čini iznimnom, jer je upravo to ugroženo, danas više nego ikad.'

Njezina prva knjiga 'Going Rogue: An American Life', objavljena 2009, bila je veliki hit u američkim knjižarama.

Sarah Palin i njezina obitelj ovih su dana u središtu pozornosti američke javnosti s dva televizijska 'reality show' programa - 'Aljaska Sarah Palin' na TLC-u i 'Plesu sa zvijezdama' na ABC-u, gdje je njezina kći Bristol Palin, unatoč ne baš najboljem nastupu, ostvarila iznenađujući uspjeh zahvaljujući glasovima pristaša pokreta Tea Party te ušla u finale.

Bivša američka prva dama Barbara Bush jučer je u izjavi za CNN ambicije Sarah Palin 'malo spustila na zemlju'. Supruga Georgea Busha starijeg izjavila je, uz diskretan osmijeh, kako je Sarah Palin vrlo lijepa žena koja je mnogo učinila za Aljasku i kako bi bilo dobro da ondje i ostane.

Američki potpredsjednik Joe Biden izjavio je prošloga tjedna da bi moguća kandidatura Sarah Palin za predsjednicu bila odlična vijest za Baracka Obamu. Po rezultatima ovotjedne ankete Sveučilišta Quinnipiac, u izbornom sučeljavanjuObama bi pobijedio Palin s osam posto glasova razlike.