Svijet ZBOG ZAGAĐENJA

U Iranu srijeda postala neradni dan

Zbog velike zagađenosti zraka u Teheranu iranska vlada srijedu je proglasila neradnim danom, izvijestila je u utorak novinska agencija Irna

Sve javne ustanove, banke, škole i sveučilišta u srijedu će zbog onečišćenosti zraka biti zatvorene, izvijestilo je Gradsko povjerenstvo zaduženo za zagađenost zraka. Teheran se prostire na 900 četvornih kilometara i smatra se jednim od najzagađenijih gradova na svijetu.

Tijekom osamdesetih populaciju je činilo između tri i četiri milijuna stanovnika, no broj se znatno povećao zbog migracija tijekom rata protiv Iraka od 1980. do 1988. Tijekom radnog tjedna, u Teheranu se dnevno nalazi oko 15 milijuna stanovnika, što dovodi do prometnih gužvi i velike zagađenosti u središtu grada.

Navedena dva problema nije riješila ni izgradnja podzemne željeznice u zadnjih nekoliko godina. Aktivisti za zaštitu okoliša izvijestili su kako se samo proširenjem željezničke mreže i odredbom o zabrani prometovanja automobilima starijih od 20 godina moglo utjecati na problem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još