POKUŠAJ BIJEGA

Legiji u ćeliji pronađen pištolj

16.02.2009 u 09:47

Bionic
Reading

Istražni organi u Srbiji vjeruju da je Milorad Ulemek Legija planirao prošlog tjedna pobjeći iz zatvora u Beogradu. Pretpostavlja se da je Ulemek inscenirao da mu se zdravstveno drastično pogoršalo, pa je zahtijevao da bude prebačen u zatvorsku bolnicu

Pretresom njegove ćelije pronađena je vjerna plastična kopija automatskog pištolja 'duga devetka', saznaje Blic.

Policija smatra da je planirani datum bijega bila noć između 9. i 10. veljače. Sat poslije ponoći Ulemek se požalio stražaru da mu je loše.

Zatvorski čuvar je odmah obavijestio dežurne liječnike zatvorske bolnice, kamo je Ulemek ubrzo prebačen. Na pregledu je utvrđeno da ima visok krvni tlak i Ulemek tada zahtijeva daljnje pretrage na Vojno-medicinskoj akademiji.

Prema saznanjima Blica, liječnici zatvorske bolnice su mu i napisali uputnicu. Ipak, to nije dovoljno, pa je dva sata iza ponoći o svemu obaviješten upravnik beogradskog Okružnog zatvora Miroslav Micić. On je odmah pozvao direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija pri Ministarstvu pravde Milana Obradovića, koji je obavijestio ministricu pravde Snežanu Malović o uputnici da se Ulemeka prebaci na VMA', objašnjava izvor Blica.

'Tada je odlučeno da se Ulemek nikako ne izvodi iz zatvora. Naređeno je da se hitno pozovu liječnici koji bi s neophodnom opremom došli i pregledali ga unutar zatvorskih zidina', navodi taj izvor.

Prema saznanjima Blica, kao jedna od mogućnosti za Ulemekovo stanje naveden je utjecaj nekog kemijskog sredstva koje je namjerno popio. Poslije pregleda, Ulemek je vraćen u ćeliju. Iste noći, prema riječima izvora Blica, u blizini VMA primijećeno je sumnjivo vozilo.