OPORBA IMA PRAVO NA MIŠLJENJE

Pahor se ne boji prijevremenih izbora

19.11.2010 u 18:52

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor neće se osvrtati na ocjene da je njegova vlada neuspješna i da je za državu najbolje rješenje u prijevremenim izborima, objavio je u petak ured predsjednika slovenske vlade, reagirajući na tvrdnje oporbenog prvaka i nekadašnjeg premijera Janeza Janše s konferencije za novinare.

'U vezi s današnjom izjavom Janeza Janše premijer Borut Pahor u svoje i u ime vlade ocjenjuje da se na takva stajališta oporbe vlada ne treba osvrtati. Vlada će i dalje ostati vjerna programu provođenja temeljitih strukturnih reformi. Pomoću njih ćemo postići dugoročnu stabilizaciju javnih financija, kako bi se Slovenija uvrstila u krug najboljih i najrazvijenijih država Europske unije', navedeno je u priopćenju ureda slovenskog premijera.

Kako se dodaje u priopćenju, Pahor smatra da se Janšine neopravdane ocjene kako je sadašnja vlada izgubila legitimitet i da ne provodi reforme koje je najavila, pa je potreban širi društveni dogovor o izlasku iz krize, te provedba što skorijih prijevremenih izbora na polovici mandata sadašnje vlade temelje na trenutačno niskoj popularnosti vlade uzrokovanoj njenim inzistiranjem na nužno potrebnim reformama za gospodarski preokret i jačanje konkurentnosti.

'Oporba ima pravo na svoje mišljenje i na nastojanje da se održe prijevremeni izbori, ali se vlada ni prijevremenih izbora ne boji. O uspješnosti ove vlade u svakom će slučaju konačnu odluku izreći birači', navedeno je u izjavi Pahorova ureda.