Svijet BARACK OBAMA ZA EL PAIS

'Bolje dobar predsjednik u jednom mandatu nego loš u dva'

  • Autor: Drago Pilsel
  • 19.11.2010 19:40:47
  • 19.11.2010 16:36:28

Američki predsjednik je dao pismeni intervju španjolskom dnevniku El País, u kojem je ponovio glavnu strategiju saveznika u Afganistanu, potvrdio plan da se glavnina borbene misije prepusti Afganistancima do kraja 2014. i ustvrdio da u sebi pronalazi onoliko snage i motivacije za promjenu svijeta kao kada je prisegnuo

Barack Obama ističe da je to osjetio prethodnih dana prilikom posjeta Gandhijevoj rezidenciji u Bombayu tijekom azijske turneje i kaže kako povijest uči koliko mnogo znači pojedinac koji se zalaže za pravdu i slobodu.

Ustvrdio je da misli kako je bolje biti dobrim predsjednikom u samo jednom mandatu nego prosječnim ili lošim u dva razdoblja vladanja: 'Postoji tendencija u Washingtonu da se misli kako je prvotna zadaća političara ta da rade na tomu da budu ponovno izabrani, ali ja ne gledam tako na svoj posao jer je za mene najvažnije znati da pomažem građanima i da rješavam njihove probleme', kazao je Obama.

'Ja se ne želim na kraju mandata okrenuti nad učinjenim koracima i kazati da sam se najviše brinuo o svojoj polularnosti. To nije moj cilj', kazao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još