Svijet SLUČAJ BRITT LAPTHORNE

Australka prepoznala hrvatskog policajca kao otmičara

  • Autor: tportal.hr
  • 15.2.2009 18:19:17
  • 15.2.2009 17:00:00

Okolnosti otmice i ubojstva Britt Lapthorne u Dubrovniku ne prestaju izazivati interes australske javnosti. Novinari tamošnje televizije Channel 7 proveli su vlastitu rekonstrukciju događaja te pronašli žrtvu pokušaja otmice pet dana prije nego što je Britt pronađena mrtva, a koja je kao jednog od napadača identificirala dubrovačkog policajca Dragana Palametu

Nakon što su pomoću iskaza nekolicine svjedoka Australci pripremili fotorobot dvojice osumnjičenika, hrvatska policija identificirala ih je kao Dragana Palametu i Ivicu Rudinovića – dubrovačke policajce koji rade u odjelu za suzbijanje narkotika.

Jedna od djevojaka koja se identificirala kao Amber u razgovoru s novinarom Channela 7 priznala je kako muškarac na fotografiji, Dragan Palameta, nalikuje na napadača koji ju je pet dana prije nestanka Britt Lapthorne u Dubrovniku pokušao zgrabiti i uvući u kombi.

Preplašena djevojka pobjegla je u obližnji park nakon čega ju je nekolicina muškaraca, uključujući napadača, pokušala pronaći izvikujući 'policija'. Slučaj nije prijavila dubrovačkoj policiji jer ju je, kako tvrdi, bilo strah. Ipak, sve je rekla federalnoj policiji i Interpolu koji su je zbog nesigurnosti pokušali diskreditirati tvrdeći kako u početku nije mogla opisati napadača.

Amber odbacuje optužbe da je sve izmislila: 'Vidjela sam njegovo lice… Ne bih izmislila nešto takvo u slučaju koji je ovako ozbiljan.'

Novinari Sunday Telegrapha stupili su u kontakt i sa susjedima Dragana Palamete i Ivice Rudinovića koji su uvjereni u njihovu nevinost. Jedan od sugovornika smatra kako je čitava priča o kriminalnoj organizaciji koja otima mlade djevojke u Dubrovniku suluda.

Jele Benić, vlasnik obližnje trgovine novinarima je rekao kako Dragana Palametu poznaje čitav život te kako ne postoji mogućnost da su optužbe protiv njega istinite.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još