MISTERIOZNA POJAVA

Pentagon tvrdi da nije lansirana nikakva raketa

10.11.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Pentagon i Centralna komanda zračnih snaga SAD-a tvrde da nikakva lansiranja raketa u ponedjeljak nije bilo na Zapadnoj obali SAD-a. Fenomen ostaje nepojašnjen

Podsjetimo, vijest koja je došla s nekim zakašnjenjem do nas govori da je u ponedjeljak oko 5 sati popodne po lokalnom vremenu kamerman KCBS-TV Channel 2 Gil Leyvas, koji je snimao zalazak sunca iz helikoptera te televizijske postaje, primijetio dimnu spiralu koja se dizala iz mora, sjeverozapadno od otoka Catalina, na nekih 50 kilometara od obale Los Angelesa. Prvo je pomislio da se radi o lansiranju projektila iz broda ili podmornice i takvu je vijest ta postaja i emitirala.

Međutim, brzo su stigli demantiji iz Pentagona i obližnje baze ratnog zrakoplovstva Vandenberg, u kojima se tvrdilo da ni mornarica ni zrakoplovstvo nisu imali planirana lansiranja, da nije registrirana greška u sustavu obrane, bilo iz zraka ili iz mora, kao i to da SAD nije bio pod prijetnjom strane ratne sile.

John Pike, direktor Globalsecurity.org, web stranice za vojna pitanja, smatra da pomisao da će vlada provesti eventualno tajno lansiranje u predvečerje, pred milijunima, nema nikakvog smisla i da se takve stvari rade noću, i to na Aljaski.

On misli da se radi o nekakvom fenomenu koji je stvorio zrakoplov.