Svijet STRAH OD MERAPIJA

Obama skratio posjet Indoneziji zbog vulkana

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je doputovao u Indoneziju, odakle će otputovati u srijedu ujutro, nekoliko sati prije nego što je prvobitno predviđeno, zbog opasnosti povezanih s pepelom što ga izbacuje vulkan Merapi, izvijestio je njegov glasnogovornik Robert Gibbs

Službenim programom dosad je predviđeno da se Obama u Džakarti zadrži dvadesetak sati. U Indoneziju je doputovao prvi put nakon što je ondje živio kao dječak, u razdoblju između 1967. i 1971, poslije ponovne majčine udaje za jednog Indonežanina.

Zrakoplov Air Force One sletio je u zračnu luku u Džakarti nakon leta iz Indije, gdje je Obama boravio tri dana.

U utorak će, nakon bilateralnog sastanka s kolegom Susilom Bambangkom Yudhoyonom, biti održana konferencija za novinare, a potom će Obama posjetiti džamiju u Džakarti. U srijedu ujutro američki predsjednik održat će govor pred studentima indonezijskog sveučilišta. Nešto poslije podneva nastavit će putovanje prema Južnoj Koreji gdje će sudjelovati u radu samita G20.

Vulkan Merapi, od Džakarte udaljen 430 km, počeo je eruptirati 26. listopada, a od posljedica je smrtno stradalo više od 150 ljudi. Krajem prošlog tjedna zračni promet bio je poremećen i više letova raznih kompanija otkazano je ili odgođeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još