Svijet IZAZVAO KATASTROFU

Australac optužen za podmetanje požara

Australska policija optužila je u petak jednog muškarca za "podmetanje požara sa smrtonosnim posljedicama", tereteći ga za izazivanje jednog od katastrofalnih požara koji haraju Australijom

Neimenovani muškarac optužen za izazivanje požara blizu grada Churchill u državi Victoriji, u kojem je poginula najmanje 21 osoba.

Uhićenik se nije pojavio na sudu u trenutku podizanja optužnice zbog krhkog mentalnog stanja, kako navodi policija.

Najsmrtonosnije požare u Australiji u više od stotinu godina, koji su ubili najmanje 181 osobu u južnoj državi Victoriji, premijer Kevin Rudd opisao je "kao masovno ubojstvo".

Tisuće vatrogasaca u petak se i dalje bori s još dvadesetak aktivnih požara, od kojih su neki i dalje potpuno izvan kontrole. Četrdeset i četiri javne škole diljem Victorije su zatvorene. U pogođenom području nalazi se više od 20 naselja. Izgorjela je 1831 kuća i 7000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom.

Potpuno spaljeni grad Marysville policija je zatvorila za javnost zbog stravičnih prizora. Strahuje se da će se samo u njemu pronaći još 50 do 100 tijela i time znatno povećati ukupan broj žrtava požara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još