Svijet NAJTRAŽENIJI NARKO DILER

U Meksiku ubijen Ezequiel Cardenas

Šef 'Zaljevskog kartela', jedne od najvećih meksičkih organizacija za krijumčarenje droge, Ezequiel Cardenas, ubijen je u petak u sukobu s meksičkom vojskom u saveznoj državi Tamaulipas, na sjeveroistoku zemlje

Oko 150 pripadnika elitnih postrojbi meksičke vojske vodilo je u Matamorosu, na samoj granici s SAD-om, pravi višesatni rat s naoružanim članovima moćnog narkokartela. U sukobu su sudjelovali i helikopteri meksičke vojske.

Jedan od najtraženijih krijumčara drogom Cardenas, zvan 'Tony Tormenta', ubijen je u pucnjavi, rečeno je iz istog vladinog izvora.

Novinar lokalnog dnevnika poginuo je u pucnjavi. Carlos Alberto Guajardo Romero koji je pratio događaj za lokalni dnevnik El Expreso 12. je profesionalni novinar ubijen ove godine u Meksiku gdje ih je od 2000. ubijeno gotovo 70, prema brojkama organizacije Reporteri bez granica.

Cardenas je bio brat bivšeg šefa 'Zaljevskog kartela' Osiela Cardenasa, izručena SAD-u 2007. nakon što je bio zatočen u Meksiku od 2003.

Washington je nudio pet milijuna dolara za njegovu hvatanje, a Meksiko 2,5 milijuna.

Savezna država Tamaulipas poprište je krvavih sukoba zbog suparništva 'Zaljevskog kartela' i kartela 'Zetas', koji se bore za nadzor nad trgovinom drogom za američko tržište, prvog svjetskog potrošača kokaina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još