Svijet HILLARY CLINTON

'Neću se kandidirati za predsjednicu SAD-a'

Američka državna tajnica Hillary Clinton u petak je ponovo odbacila nagađanja da ima ambicije za još jednu kandidaturu za predsjednicu SAD-a, izvijestila je TV mreža MSNBC News

Tijekom posjeta Novom Zelandu u petak, Clinton je u televizijskom intervjuu kazala da se neće kandidirati za predsjednicu, bez obzira na premoćnu pobjedu oporbenih republikanaca, koji su na ovotjednim kongresnim izborima u kampanji koristili nepopularnost predsjednika Baracka Obame i njegove politike među biračima.

Loši izborni rezultati Demokratske stranke široko su interpretirani kao referendum o Obami, što otvara pitanja o tome koga stranka može kandidirati na predsjedničkim izborima 2012., kada se očekuje da se Obama natječe za reizbor, ali i na izborima 2016.

Clinton je rekla kako je vrlo sretna da radi ono što radi, na čelu američke diplomacije, te da neće biti prva žena predsjednica Sjedinjenih Država.

U intervjuu je je kazala kako SAD 'treba biti' spreman da ima ženu kao vrhovnog zapovjednika, a na pitanje da li bi to mogla biti ona, odgovorila je: 'pa ne ja, ali netko će biti'. Na pitanje bi li isključila mogućnost kandidature za Bijelu kuću na izborima 2016. ili ranije, odgovorila je: 'O, da, da'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još