Svijet POREMEĆEN TV PROGRAM

Tisuće novinara BBC-ja u štrajku

Tisuće novinara britanskog BBC-ja počelo je u petak u ponoć 48-satni štrajk protiv reforme mirovinskih fondova britanske radio-televizije

Štrajk koji je pokrenulo oko 4000 članova nacionalnog sindikata novinara (NUJ) počeo je točno u ponoć i već je uzrokovao velike poremećaje u programu jer neke vrlo gledane radijske ili televizijske emisije nisu emitirane ili su skraćene.

Većina informativnih emisija BBC-ja bit će otkazana, a informativni program BBC-ja koji emitira 24 sata dnevno emitirat će vijesti samo povremeno.

Tijekom dana planiraju se prosvjedi ispred dopisništava BBC-a u cijeloj zemlji. Ukoliko ovaj ne donese rezultate, drugi štrajk predviđa se 15. i 16. studenoga.

Pregovori uprave BBC-a i njegovih novinara prekinuti su u listopadu kad se 70 posto članova NUJ-a (koji predstavlja otprilike trećinu zaposlenika BBC-ja) izjasnilo protiv konačne ponude uprave, koju su prihvatili drugi sindikati.

Reformom se namjerava smanjiti manjak u mirovinskim fondovima BBC-ja, koji trenutno iznosi oko 1,5 milijarda funti, i predviđa se da će zaposlenici morati raditi do 65. umjesto 60. godine i odvajati veći dio svoje plaće u mirovinski fond nego ranije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još