LAŽNA UZBUNA U LJUBLJANI

Muškarac prijetio bombom ispred parlamenta

12.02.2009 u 15:52

Bionic
Reading

Mlađi muškarac koji je navodno ovih dana trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne uhićen je u četvrtak rano popodne u samom središtu Ljubljane nakon akcije specijalne policije, ali se utvrdilo da je njegova prijetnja da u automobilu ima bombu i da će je aktivirati lažna

Kako je priopćila policija, muškarac čiji se identitet još provjerava, došao je oko 11 sati do policajca koji stražari pred zgradom parlamenta i rekao mu da u automobilu - parkiranom preko puta - ima bombu, nakon čega je aktivirana specijalna policijska postrojba, uključujući psihologa za pregovore u talačkim situacijama i stručnjake za eksploziv.

Osoba se desetak minuta nakon izrečene prijetnje automobilom odvezla prema Prešernovoj ulici, gdje se nalaze i zgrade vlade, te nekoliko stranih veleposlanstava, gdje je automobil zaustavljen, a vozač se nakon određenog vremena predao. Stručnjaci za eksplozivna sredstva utvrdili su da u vozilu nije bilo eksploziva. Osoba je privedena na policiju, njezin identitet i druge okolnosti incidenta se provjeravaju, a blokirani promet opet je uspostavljen.

Incident se dogodio upravo u vrijeme kad je slovenska vlada imala redovnu sjednicu i kada je u gradu velik promet i mnogo ljudi.

Policija nije otkrila identitet uhićene osobe, a mediji neslužbeno navode da se radi o 35-godišnjaku koji je ovih dana morao otići na izdržavanje zatvorske kazne, nakon što je osuđen na dvije godine zatvora zbog poslovne prijevare.