Svijet ZEMLJO OTVORI SE

Otvorila se rupa i progutala automobil

Ogromna rupa veličine 40 na 30 metara otvorila se na kolniku u njemačkom gradiću Schmalkaldenu u ponedjeljak rano ujutro i 'progutala' je jedan automobil, a drugi je ostao visjeti na ivici

Začudo, privatne kuće s obje strane ulice u kojoj se otvorila rupa ostale su stajati. Jedan stanovnik pozvao je policiju oko 3 sata ujutro nakon što je čuo veliku buku. Stanovnici su evakuirani iz 23 zgrade. Nitko nije ozlijeđen.

Gradić se nalazi 120 kilometara sjeveroistočno od Frankfurta.

Glasnogovornica policije u obližnjem gradu Suhlu izjavila je da su policajci procijenili da je rupa duboka 20 metara, ali da se nitko nije usudio prići sasvim blizu kako bi pogledao preko ivice. Unajmljen je helikopter koji je će napraviti snimke i mjerenja iz zraka.

Uzrok ove bizarne nesreće nije poznat. U Njemačkoj se takve rupe povremeno znaju otvoriti kada se uruše prastari rudnici ili voda stvori šupljine na krškim područjima.

Televizija N24 prenijela je izjavu Freda Jaegera, drugog policijskog glasnogovornika, koji je rekao da policija provjerava navode stanovnika koji se sjećaju da je ispod ulice u vrijeme Drugog svjetskog rata bio bunker razoren u bombardiranju iz zraka.

Schmalkalden

Plötzlicher Krater mitten in Wohngebiet

Schmalkalden - Plötzlicher Krater mitten in Wohngebiet playbutton
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još