Svijet TEMA G20

Neslužbeni susret Merkel i Camerona

Njemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer David Cameron u nedjelju su se neformalno sastali u Velikoj Britaniji, pripremajući se za predstojeća dva sastanka na vrhu - NATO-ov summit i summit G20

Dvoje čelnika raspravljalo je o financijskoj politici i o gospodarstvu u sklopu priprema za sastanak predstavnika G20 koji će se 11. i 12. studenoga održati u Seulu, izjavila je glasnogovornica britanske vlade. Kada je riječ o predstojećem NATO-ovu summitu, koji će se održati u Lisabonu 19. i 20 studenoga, Cameron i Merkel su razgovarali o suradnji i politici obrane, rekla je glasnogovornica.

Kancelarka i britanski premijer potvrdili su zajednički stav u pogledu financija EU-a. Oboje se snažno protive zamisli prema kojoj bi EU mogla uvesti poreze.

Angela Merkel u Britaniju je doputovala kasno u subotu u pratnji supruga Joachima Sauera. Oni su odmah po dolasku otišli na privatnu večeru u premijerovu kuću za odmor u Chequersu, a večeri je prisustvovala i Cameronova supruga Samantha Cameron. Merkel je u Njemačku otputovala u nedjelju oko podneva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još