Svijet STRAH OD NAPADA

Berlin zabranio jemenske teretne zrakoplove

Njemačka vlada odsad neće dopustiti ulazak u zemlju teretnih zrakoplova iz Jemena, objavio je ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere u noći na nedjelju

'Savezna vlada jamči da od ovog trenutka nikakav teretni zrakoplov iz Jemena neće više ući u Njemačku', rekao je ministar nakon što su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Velikoj Britaniji u petak na letovima za SAD pronađena dva paketa s eksplozivom.

'Njemačka uprava za zračni promet naredila je svim zračnim kompanijama, ekspresnim dostavnim tvrtkama i drugim skupinama da u potpunosti i do nove objave kontroliraju sav postojeći teret iz Jemena', objavilo je njemačko ministarstvo prometa u priopćenju. Ta se kontrola odnosi posebno na teret u tranzitu i na onaj koji treba nastaviti put cestom ili željeznicom, dodaje se u tekstu.

Velika Britanija i Francuska ranije su otkazala sve teretne letove koji su u njihove zračne luke trebali stići iz Jemena, a Belgija je naredila 'pojačani oprez'.

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Dubaiju i u britanskom East Midlandsu u teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još