RIJEŠENA MATERIJALNA PITANJA

Crna Gora isporučila Srbiji vojne zrakoplove

29.10.2010 u 22:00

Bionic
Reading

Na temelju sporazuma između vlada Srbije i Crne Gore u petak su u Srbiju pristigla posljednja dva od ukupno šest vojnih zrakoplova tipa 'super galeb – G4' što ih je je Crna Gora ustupila Srbiji

Zamjenik zapovjednika srbijanskog zrakoplovstva Sreto Malinović najavio je pritom kako će ti zrakoplovi nakon remonta biti korišteni za uvježbavanje pilota, javlja srbijanska agencija Beta.

Dodao je kako između Srbije i Crne Gore nema više neriješenih materijalnih pitanja glede zrakoplovstva.

Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac i njegov crnogorski kolega Boro Vučinić 14. travnja potpisali su ugovor po kojemu će crnogorska vojska srbijanskoj ustupiti šest vojnih zrakoplova tipa 'super galeb G-4'.

Ugovorom o razmjeni imovine i dokumentacije predviđeno je i da Srbija od Crne Gore dobije opremu potrebnu za uporabu tih zrakoplova te djelove za helikoptere koje crnogorska vojska više ne rabi.

Crna Gora od Srbije će zauzvrat dobiti aerodromski uređaj za noćno letenje i udio u vlasništvu poduzeća 'Novi prvoborac' iz Herceg Novog, kao i određenu vojnu dokumentaciju te urbanističku i katastarsku dokumentaciju koja se nalazi u Beogradu.